اخبارپزشکیسلامتیغذا

از هر ۵ عفونت ادراری، یکی ممکنه به خاطر بهداشت ضعیف تو آشپزخونه باشه

آب گوشت خام یه جای عالی برای رشد میکروب‌هاست، و یه تحقیق جدید نشون می‌ده که این محیط‌های مرطوب و عالی، منبع اصلی بیماری‌های پنهان غذایی، مثل عفونت‌های دستگاه ادراری (UTI) هستن.

لنس پرایس، میکروبیولوژیست از دانشگاه جورج واشنگتن (GW)، می‌گه: “عفونت‌های ادراری مدت‌هاست که یه مسئله سلامت فردی در نظر گرفته می‌شدن، اما یافته‌های ما نشون می‌ده که این‌ها یه مشکل ایمنی غذا هم هستن.”

از اون مهم‌تر، ارتباط بین گوشت و عفونت‌های ادراری تو مناطق خاص جغرافیایی قوی‌تر بود. افرادی که تو محله‌های کم‌درآمد زندگی می‌کردن، ۶۰ درصد بیشتر از کسایی که تو مناطق ثروتمندتر بودن، در معرض خطر عفونت‌های ادراری با منشأ غذایی قرار داشتن.

پرایس می‌گه: “خطر ابتلای شما نباید به کد پستی محل زندگی‌تون بستگی داشته باشه.”

هر سال میلیون‌ها نفر از عفونت ادراری رنج می‌برن. زن‌ها به خصوص مستعد این بیماری هستن و ممکنه دچار عفونت‌های مزمن و درمان‌های اشتباه بشن.

عامل اصلی این عفونت‌ها، باکتری “اشریشیا کُلی” یا همون E. coli هست.

مالیها عزیز، متخصص بیوانفورماتیک از دانشگاه GW، و همکارانش، بیش از ۵۷۰۰ نمونه E. coli رو که بین سال‌های ۲۰۱۷ تا ۲۰۲۱ از بیماران مبتلا به عفونت ادراری و همینطور از گوشت‌های خرده‌فروشی جمع‌آوری شده بود، بررسی کردن و با تحلیل ژنومشون، فهمیدن چطور این دو به هم ربط دارن.

این بررسی نشون داد که تا ۲۰ درصد از سویه‌های E. coli که باعث UTI شده بودن، با سویه‌های شناخته‌شده‌ای که از طریق غذا و با منشأ حیوانی منتقل می‌شن، مطابقت داشتن.

عزیز و تیمش تو مقاله‌شون نوشتن: “نرخ آلودگی تو محصولات طیور، مخصوصاً گوشت بوقلمون، از همه بالاتر بود؛ این یعنی این محصولات ممکنه بیشترین خطر عفونت رو داشته باشن.”

چطور از آلودگی جلوگیری کنیم؟

آلودگی گوشت احتمالاً وقتی منتقل می‌شه که دست‌ها، سطوح و وسایل آشپزخونه به درستی ضدعفونی نشدن. توصیه‌های وزارت کشاورزی آمریکا و این تحقیق جدید ایناست:

  • موقع خرید، مطمئن بشید که گوشت و مرغ کاملاً بسته‌بندی شده و محکم هستن.

  • گوشت رو آخر از همه، بعد از بقیه غذاها (شامل میوه‌ها و سبزیجات) آماده کنید.

  • برای گوشت خام، یه تخته برش مخصوص داشته باشید.

  • گوشت خام رو نشویید.

  • دست‌ها رو حداقل ۲۰ ثانیه بین تماس با گوشت خام و هر چیز دیگه‌ای، با صابون بشویید.

  • از دماسنج غذا استفاده کنید تا مطمئن بشید مرغ حداقل تا ۷۴ درجه سانتی‌گراد، گوشت‌های چرخ‌کرده مثل همبرگر تا ۷۱ درجه سانتی‌گراد، و بقیه گوشت‌ها تا ۶۳ درجه سانتی‌گراد حرارت دیدن.

عزیز و تیمش حدس می‌زنن این مشکل در سراسر کشور وجود داره، نه فقط تو کالیفرنیا که تحقیق اونجا انجام شده. اما هشدار می‌دن که تحقیقات بیشتری لازمه تا منابع احتمالی دیگه E. coli که باعث عفونت ادراری می‌شن هم بررسی بشن.

پرایس می‌گه: “این موضوع راهکارهای جدیدی رو برای پیشگیری باز می‌کنه، مخصوصاً برای جوامع آسیب‌پذیری که بار بیشتری از این بیماری رو تحمل می‌کنن. به همین دلیله که ما باید بیشتر، نه کمتر، روی تحقیقات در مورد عوامل اجتماعی مؤثر بر سلامت سرمایه‌گذاری کنیم.”

 

لينک منبع

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *