تنظیم اظهارنامه ثبت اختراع چه نکاتی دارد؟
اظهارنامه ثبت اختراع سندی است که می بایست توسط مخترع یا نماینده قانونی وی تکمیل شده و به مرجع ثبت ارائه شود. این اظهارنامه علاوه بر داشتن مشخصات شناسایی مخترع یا نماینده قانونی وی می بایست دارای مستندات و پیوست هایی باشد که به توصیف هرچه بهتر و بیشتر کاربرد اختراع و مزایای آن و
اظهارنامه ثبت اختراع سندی است که می بایست توسط مخترع یا نماینده قانونی وی تکمیل شده و به مرجع ثبت ارائه شود. این اظهارنامه علاوه بر داشتن مشخصات شناسایی مخترع یا نماینده قانونی وی می بایست دارای مستندات و پیوست هایی باشد که به توصیف هرچه بهتر و بیشتر کاربرد اختراع و مزایای آن و تغییراتی که در صنعت ایجاد خواهد کرد، اشاره داشته باشد. ثبت اظهارنامه ثبت اختراع برای حمایت از مخترع و ثبت اختراع و نوآوری وی اهمیت دارد. هزینه ثبت اختراع شامل تهیه مدارک فنی و حقوقی و پرداخت هزینههای مربوط به ارزیابی و بررسی توسط اداره ثبت اختراعات و علائم تجاری میباشد. به منظور کسب اطلاعات بیشتر در خصوص تنظیم اظهارنامه ثبت اختراع تا انتهای این متن با ما همراه باشید.
اظهارنامه ثبت اختراع چیست؟
مخترعین جهت ثبت اختراعات خود لازم است تا اظهارنامه ثبت اختراع را به مرجع ثبت ارائه نمایند. اظهارنامه ثبت اختراع فرمی مخصوص است که می بایست در سه نسخه و به زبان فارسی تنظیم گردد. لازم است تا این فرم به امضای مخترع یا نماینده قانونی وی رسیده باشد. در صورتی که اظهارنامه ضمائمی داشته و این الصاقات به زبان دیگری غیر از فارسی باشند، لازم است تا ضمائم به فارسی ترجمه و اصل آن به اظهارنامه الحاق گردند. لازم است تا موارد ذیل در اظهارنامه ثبت اختراع ذکر گردند:
- نام و نام خانوادگی، کد ملی، شماره شناسنامه، کد پستی و تابعیت مخترع، در صورتی که وی شخصی حقیقی باشد، مورد نیاز است. در صورتی که فرد شخصی حقوقی باشد، نام شرکت، نوع فعالیت آن، آدرس و نشانی، شماره ثبت شرکت و … از الزامات مورد نیاز برای ثبت در اظهارنامه است.
- در صورتی که نماینده قانونی مخترع نسبت به تکمیل اظهارنامه ثبت اختراع اقدام نماید، ذکر نام و نام خانوادگی، شماره ملی، نشانی و کد پستی نماینده قانونی در اظهارنامه مورد نیاز است.
- اگر متقاضی ثبت اختراع در ایران نباشد و تمایل به ثبت اختراع خود در ایران داشته باشد، می بایست فردی را جهت دریافت ابلاغ ها از ایران معرفی نماید. ذکر نام و نام خانوادگی، کد پستی و اقامتگاه نماینده برای دریافت ابلاغ ها در ایران لازم است.
- ذکر عنوان اختراع در اظهارنامه لازم است، تعداد کلمات عنوان می بایست بین 3 تا 10 کلمه بوده و مشخص کننده ادعا باشد.
- لازم است تا طبقه اختراع بر حسب طبقه بندی بین المللی اختراعات ذکر گردد.
- اظهارنامه می بایست با مستنداتی همراه باشد که به آن پیوست گردد. مستنداتی چون توصیف اختراع، ادعای اختراع، نقشه یا نقشه های مربوط به اختراع، مدارک شناسایی مخترع و نماینده قانونی وی، رسیدهای مربوط به پرداخت هزینه های قانونی و … از جمله این مستندات می باشند.
یکی از مهمترین قسمت های اظهارنامه ثبت اختراع، توصیف اختراع مربوطه است. در توصیف اختراع می بایست عنوان اختراع به همان صورتی که در اظهارنامه ذکر شده است، بیان گردد. لازم است تا زمینه فنی اختراع، اهداف اختراع و مشکل فنی که بوسیله اختراع رفع می گردد در توصیفات مشخص گردند. لازم است تا سوابق اختراع و پیشرفت هایی که صورت گرفته تا اختراع به این مرحله رسیده است نیز ذکر گردد. در صورتیکه نقشه ها، اشکال و نمودارها بتوانند به فهم هرچه بهتر محتوا کمک کنند، لازم است تا این موارد نیز به اظهارنامه الحاق شوند تا متخصص این زمینه بتواند راحت تر اختراع و توانمندی ها و مزایای آن را درک کند. لازم است تا روش اجرایی و دستورالعمل استفاده از اختراع نیز در توصیف اختراع شرح داده شود. بیان کاربرد صنعتی اختراع در توصیف آن اهمیت داشته و به شناخت کاربرد و مزایای آن کمک خواهد کرد.
مراحل ثبت اظهارنامه ثبت اختراع
ثبت اظهارنامه ثبت اختراع به صورت کاملا الکتریکی و از طریق سایت iripo.ssaa.ir انجام می گیرد. لازم است تا ابتدا اظهارنامه ثبت اختراع تکمیل گردد. لازم است تا اسکن تمامی مدارک مربوط به اظهارنامه ثبت اختراع شامل شناسنامه و کارت ملی مخترع و یا نماینده قانونی وی، مدارک مربوط به اشخاص حقوقی و … پیش از ثبت اظهارنامه آماده شوند. توصیف اختراع که متنی بین 70 تا 200 کلمه خواهد بود به همراه نقشه ها، اشکال و تصاویری که به درک هرچه بهتر اختراع کمک می کنند می بایست اسکن شده و به صورت ضمائمی به اظهارنامه الصاق شوند. توصیه میگردد تا در فرم اظهارنامه ثبت اختراع تمامی قسمت ها تکمیل گردد و در صورت نداشتن توضیح برای هر یک از گزینه ها عبارت برای اختراع ما موضوعیتی ندارد، قید گردد. پس از بارگذاری مدارک لازم، فرد می تواند به صورت دوره ای به سایت مراجعه کرده و خلاصه پرونده خود و جواب ارزیابی را بررسی نماید و در صورت بیان نقص و یا لزوم اصلاحاتی می بایست اظهارنامه ویرایش گردد. رفع نقص اظهارنامه ثبت اختراع مهلتی 30 روزه دارد و در صورت درخواست این مدت قابل تمدید شدن است. هزینه ثبت اظهارنامه ثبت اختراع اشخاص حقوقی تقریبا 10 برابر هزینه اشخاص حقیقی است. برای ثبت اختراع بینالمللی، باید درخواست خود را از طریق سیستم پیمان همکاری در ثبت اختراعات (PCT) به سازمان جهانی مالکیت فکری (WIPO) ارائه دهید.
متقاضیان ثبت اختراع می توانند از موسسه حقوقی سفیر صلح جهت ثبت اظهارنامه اختراع استفاده نمایند. این شرکت با بهره گیری از کارآزموده ترین کارشناسان حقوقی به متقاضیان هر یک از خدمات ذکر شده راهنمایی و مشاوره می دهند و در صورت انتخاب موسسه حقوقی سفیر صلح از سوی متقاضیان تمام امور حقوقی این افراد به ویژه ثبت اظهارنامه ثبت اختراع در کوتاه ترین زمان ممکن، با هزینه ای مقرون به صرفه و با کاملترین مدارک و مستنداتی که امکان هیچگونه بازگشت از مبادی ذیربط را نخواهد داشت، انجام می گیرد.
نمونه اظهارنامه ثبت اختراع
اظهارنامه ثبت اختراع فرمی است که قسمت هایی از آن می بایست توسط مخترع یا نماینده قانونی وی بطور کامل تکمیل شود. از جمله مواردی که در این فرم می بایست توسط مخترع یا نماینده وی تکمیل گردد عبارتند از:
- عناون اختراع
- طبقه بندی بین المللی اختراع مورد نظر
- توصیف اختراع و خلاصه ای از توصیفات
- مشخصات متقاضی حقیقی یا حقوقی، در صورتی که مخترع شخص حقیقی باشد لازم است تا نام و نام خانوادگی به همراه کد ملی ، نشانی به همراه کد پست، نوع تابعیت، کشور و محل اقامت، شماره تلفن، دورنگار و آدرس ایمیل متقاضی ثبت اختراع می بایست ذکر گردد. در صورتیکه شخص حقوقی باشد لازم است تا نام شرکت، رشته فعالیت، نشانی و محل ثبت، شماره تماس، شماره فکس و نشانی الکترونیکی شرکت در فرم قید گردد. اگر نماینده قانونی وظیفه رسیدگی به امور را بر عهده داشته باشد، نام نماینده به همراه کد ملی، نشانی وی به همراه کد پستی، شماره تماس، فکس و آدرس الکترونیکی نماینده قانونی مخترع نیز مورد نیاز است و می بایست در فرم اظهارنامه ثبت اختراع ذکر گردد. اگر متقاضی ثبت اختراع در ایران نباشد، لازم است تا نماینده قانونی را برای دریافت ابلاغ ها در ایران معرفی نماید. نام و نشانی دریافت کننده ابلاغ ها به همراه کد ملی و کد پستی نیز می بایست در محل مربوط درج گردد.
- در قسمت استثنائات قابل قبول در افشا اختراع می بایست در صورت افشا آن در نمایشگاه داخلی و یا بین المللی تاریخ و نام آن درج گردد و در صورتیکه شخص دیگری بطور صنعتی از اختراع استفاده کرده باشند، می بایست نام استفاده کننده و مالک قبلی نیز ذکر شود.
- لازم است تا اظهارنامه شامل مدارک و مستنداتی به صورت پیوست باشد که عبارتند از: توصیف اختراع، ادعای ثبت اختراع، خلاصه اختراع، وجود نقشه یا نقشه ها جهت درک هرچه بهتر عملکرد اختراع، مدارک مثبته مربوط به متقاضی، نماینده قانونی، مدارک مربوط به افشا اختراع در نمایشگاه داخلی بین المللی، رسید پرداخت حق اظهارنامه ثبت اختراع و …
- در انتها امضا و تاریخ متقاضی یا نماینده قانونی وی برای اعتبارسنجی تمامی مستندات ذکر شده مورد نیاز خواهد بود.
نتیجه گیری
یکی از مهمترین مراحل ثبت اختراع، ثبت اظهارنامه ثبت اختراع است. مخترعین می بایست برای حفظ و حمایت از اختراعات انجام شده خود، اظهارنامه ثبت نمایند. اظهارنامه فرمی است که ساختاری تعریف شده دارد و هر کدام از قسمت های این ساختار می بایست بطور دقیق و با ذکر کوچکترین جزییات خواسته شده از سوی مخترع یا نماینده قانونی وی تکمیل و جهت بررسی به مبادی ذیربط ارسال گردد. متقاضیان ثبت اظهارنامه ثبت اختراع جهت ثبت این اظهارنامه در کوتاه ترین زمان ممکن، با مقرون به صرفه ترین قیمت و با کیفیتی مناسب می توانند از موسسه حقوقی سفیر صلح استفاده نمایند.موسسه حقوقی سفیر صلح سابقه ای 12 ساله در زمینه ثبت شرکت، برند، تغییرات شرکت، اخذ کارت بازرگانی و ثبت اختراع دارد.
برچسب ها :اظهارنامه ثبت اختراع ، ثبت اختراع
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0