مصرف این ویتامین و مکملها را در بارداری فراموش نکنید
اگه قصد دارین مادر بشین یا تازه متوجه بارداریتون شدین، باید خیلی سریع رژیم غذایی غنی و سالمی رو برای خودتون ترتیب بدین. این رژیم باید سرشار از اسید فولیک، انواع ویتامینها مثل ویتامین A و D باشه. اهمیت این مسئله خیلی زیاده. جنین تو هفتههای اول رشد باید منابع غذایی کاملی رو مصرف
اگه قصد دارین مادر بشین یا تازه متوجه بارداریتون شدین، باید خیلی سریع رژیم غذایی غنی و سالمی رو برای خودتون ترتیب بدین. این رژیم باید سرشار از اسید فولیک، انواع ویتامینها مثل ویتامین A و D باشه. اهمیت این مسئله خیلی زیاده. جنین تو هفتههای اول رشد باید منابع غذایی کاملی رو مصرف کنه، در غیر این صورت با مشکلات و اختلالات زیادی مواجه میشه. علاوهبر تغذیه و رژیم غذایی کامل، در خیلی از موارد مادرای باردار باید مکملهای ویتامین D و A رو هم مصرف کنن تا بتونن نیازهای جنین رو برطرف کنن. اما حساسیت مصرف مکملها تو این دوران بیشتر از هر زمان دیگهایه و بهتره مادرها طبق نظارت پزشک و تجویز فرد متخصص این مکملها رو مصرف کنن. شما حتی میتونین مولتی ویتامین مصرف کنین اما باید مطمئن بشین که حاوی مقادیر مناسبی از ویتامینهای مورد نیاز جنین باشه. این مکملها رو حتما از داروخانهها تهیه کنین.
مصرف اسید فولیک در دوران بارداری
اسید فولیک به اندازهای برای جنین ضروریه که حتی باید از هفتهها قبل از اقدام برای بارداری مصرف اونو شروع کنین و این کارو تا 12 هفتگی ادامه بدین. البته این مسئله به پزشک شما بستگی داره ولی اسید فولیک 400 کاملا مناسبه. مصرف اسید فولیک هنگام بارداری میتونه از بروز مشکلات و ناهنجاریها موقع زایمان مثل نقص در مجاری عصبی، اسپینا بیفیدا جلوگیری کنه. اسید فولیک تو سبزیجات و برگهای سبز گیاه و بعضی غلات یافت میشه که بهتره تو رژیم غذایی و مکملها مصرف بشه.
گاهی ممکنه پزشک بعد از معاینه به این نتیجه برسه که احتمال نقص در جنین شما بیشتره و به همین خاطر مصرف اسید فولیک با دوز بالا رو تجویز کنه. معمولا زمانی این اتفاق میافته که شما یا پدر بیولوژیکی جنین، مشکلات نقص در مجرای عصبی داشته باشین یا حداقل سابقه خانوادگی داشته باشین. زمانی که مادرای باردار مشکلاتی مثل دیابت، صرع یا ایدز داشته باشن هم مصرف اسید فولیک با دوز بالا توسط پزشک تجویز میشه. پزشک متخصص یا ماما با انجام غربالگریهای روتین به طور دائم وضعیت بدن مادر و جنین رو کنترل میکنن.
اهمیت ویتامین دی در دوران بارداری
ویتامین D هم تقریبا به اندازه اسید فولیک برای سلامت و تقویت جنین ضروریه. مادران باردار و حتی شیرده باید روزانه 10 میکروگرم از این ویتامین رو مصرف کنن. از طرفی مصرف مکمل در بیشتر مواقع از سوی پزشک برای تأمین کامل نیازهای بدن جنین توصیه میشه. این ویتامین مستقیما روی سلامت استخون، دندون و عضلات تأثیر میذاره و بیشتر به این دلیله که میتونه مقدار کلسیم و فسفات رو توی بدن کنترل کنه. علاوهبر نور خورشید، ماهیهای روغنی مثل ساردین، آزاد و خالخالی، تخممرغ و گوشت قرمز سرشار از این ویتامین هستن که بهتره اونو تو رژیم غذاییتون جا بدین.
خیلی از مادران به دلایل مختلفی از آفتاب و نور خورشید گریزون هستن و همین مسئله باعث میشه ویتامین D کافی رو به صورت طبیعی دریافت نکنن. معمولا مادرهایی که پوست تیرهتری دارن، بیشتر قسمتهای پوستشون رو میپوشونن که باعث میشه جذب ویتامین کم بشه. بهتره از این کار پرهیز کنین و در طول بارداری و شیردهی حتما از مکملهای مناسبی استفاده کنین.
مصرف آهن در دوران بارداری
اگر در طول غربالگریها متوجه شدین که دچار کمخونی یا فقر آهن هستین یا از روی علائمی مثل خستگی زیاد متوجه این مسئله شدین، باید مصرف مواد غذایی سرشار از آهن رو جدی بگیرین. سبزیجاتی که برگ سبز دارن، گوشت بدون چربی، مغزها و میوههای خشک پیشنهاد خیلی خوبی برای رژیم غذایی سرشار از آهن هستن. در صورتی که به بادوم زمینی و محصولاتی مثل کره اون حساسیت ندارین، حتما خوردن اون رو فراموش نکنین. سعی کنین غلاتی رو برای صبحونه انتخاب کنین که آهن بالایی داشته باشن.
لزوم مصرف ویتامین ث در دوران بارداری
اگه باردار هستین یا قصدشو دارین بهتره با ویتامین C آشتی کنین. معمولا خیلی از خوراکیها و میوههای ترش مثل پرتقال سرشار از این ویتامین هستن. فلفلهای قرمز و سبز، سبزیجاتی مثل بروکلی و جوانههای کلم بروکسل و حتی سیبزمینی و توت فرنگی حاوی این ویتامین هستن. با مصرف این منابع غذایی و مکملهای ویتامین میتونین از سلامت جنین اطمینان داشته باشین.
کلسیم در دوران بارداری
مصرف کلسیم تو دوران بارداری و شیردهی بسیار حیاتیه و میتونه سلامت دندون و استخون آینده کودکتون رو تعیین کنه. بهتره مادرای باردار از منابع غذایی مثل شیر، پنیر، ماست یا پنیر توفو استفاده کنن. از طرفی سبزیجات برگ سبز مثل شاهی یا کلم پیچ هم سرشار از کلسیم هستن. مصرف نانهای غنی شده، ماهیهای استخوندار مثل ساردین یا نوشیدنیهای سویا حاوی کلسیم زیادی هستن که برای نیازهای جنین کافیه.
خیلی از مادرای باردار که از قبل رژیم گیاهخواری دارن تلاش میکنن در دوره بارداری هم این رژیم رو حفظ کنن. این مسئله ایرادی نداره اما ممکنه از نظر تأمین بعضی منابع مغذی و مورد نیاز جنین باعث دردسر بشه. به همین علت توصیه میشه که حتما در این خصوص با پزشک متخصص مشورت کنین و در صورتی که متخصص اجازه این کارو به شما میده میتونین این برنامه رو پیادهسازی کنین.
توصیه میشه اگر رژیم غذایی مناسبی ندارین و شک دارین که این موارد به اندازه مورد نیاز به بدنتون میرسه یا نه حتما با مشورت پزشک یا داروساز از مکملهای مخصوص دوران بارداری که فرموله شدند تا همه نیازهای یک مادر باردار رو تامین کنن استفاده کنید.
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0