ایسنا/قم یک استاد دانشگاه گفت: انکار اصول دین چون سبب مستقل است به طور کلی موجب خروج از اهل ایمان خواهد شد اما انکار ضروری در گرو حداقل دو شرط علم و آگاهی و فقدان شبهه است.
پانزدهمین نشست از مجموعه نشست های همایش ” ایمان و چالش های عصر جدید” با موضوع «نقش ایمان در اصول وضرورت دین» به همت انجمن کلام اسلامی حوزه علمیه و دانشکده الهیات پردیس فارابی دانشگاه تهران و با همکاری کمیته برگزاری کرسی های آزاداندیشی حوزه های علمیه برگزار گردید.
حجت الاسلام والمسلمین دکتر محمدصفر جبرئیلی، مدیر گروه شیعه شناسی پردیس فارابی دانشگاه تهران، دراین نشست عنوان کرد: ابتدا به تعریف وتبیین واژگان کلیدی بحث یعنی ایمان، اصول، ضروری و دین می پردازم، سپس جایگاه بحث در دانش های دینی یعنی کلام وفقه را نشان خواهم داد.
وی افزود: درادامه به تبیین جایگاه ایمان در اصول وضروریات دین می پردازم بدین بیان که آیا انکار یا مخالفت با اصول وضروری دین موجب تزلزل ایمان وخروج شخص از جرگه مومنان خواهد شد؟ دراین بخش که بدنه اصلی گفتار است با تفکیک بین اصول وضروری براین نکته تاکید می شود که انکار اصول دین چون سبب مستقل است به طور کلی موجب خروج از اهل ایمان خواهد شد اما انکار ضروری در گرو حداقل دو شرط علم و آگاهی و فقدان شبهه است.
وی ادامه داد: این بدان جهت است که انکار ضروری برخلاف انکار اصول دین سببیت استقلالی نداشته و منوط به انکار یکی از اصول دین است در نتیجه حکم به ارتداد افراد از صعوبت خاص خود برخوردارخواهد بود و اصل درشریعت اسلام تاکید بر حفظ جامعه مؤمنان و افراد اهل ایمان است تا افرادعلیرغم تفاوت در درجه ایمان بتوانند با حفظ علقه به جامعه اهل ایمان در شمار مؤمنان بوده واز آثار وبرکات آن برخوردار باشند تمام این مباحث براساس دید گاه متکمان وفقیهان محترم امامی مذهب تبیین وتشریح خواهد شد.
منبع:ایسنا