تاریخ انتشار : جمعه 3 دسامبر 2021 - 18:18
کد خبر : 140333

ردپای مجلس و قوه قضائیه در عملیات نجات جنگل حرّا

ردپای مجلس و قوه قضائیه در عملیات نجات جنگل حرّا

ایسنا/بوشهر جنگل حرای بندر دیّر و داستان تجاوز و تهدید آن ماه هاست که تیتر نخست خبرهای زیست محیطی استان بوشهر و کشور است. پروژه پرورش لارو میگو در مجاورت تالاب ملی دیّر-بردستان از ابتدای مطرح شدن و اخذ مجوزها با اعتراض فعالان و مدافعان محیط زیست استان بوشهر مواجه شد. نظرات ضد و نقیض نهادهای

ردپای مجلس و قوه قضائیه در عملیات نجات جنگل حرّا

ایسنا/بوشهر جنگل حرای بندر دیّر و داستان تجاوز و تهدید آن ماه هاست که تیتر نخست خبرهای زیست محیطی استان بوشهر و کشور است. پروژه پرورش لارو میگو در مجاورت تالاب ملی دیّر-بردستان از ابتدای مطرح شدن و اخذ مجوزها با اعتراض فعالان و مدافعان محیط زیست استان بوشهر مواجه شد.

نظرات ضد و نقیض نهادهای مسئول و رد مجوزهای همدیگر از ایراداتی بود که از روز نخست حساسیت برانگیز بود و حالا در تازه ترین اقدام پای مجلس شورای اسلامی و قوه قضائیه هم به این ماجرا باز شده است.

«هرچه تبر زدی مرا، زخم نشد جوانه شد. بهتر از این شعر تفسیری در خصوص سرنوشت رویشگاه جنگل حرای بندر دیّر و تالاب ملّی دیّر-بردستان و همه تلاشگران عرصه محیط زیست وجود ندارد. در این ایام سخت و ملال آور اقتصادی که کمتر کسی به فکر موضوعی جز قوت لایموت خود است، در بندر دیّر پویشی برای نجات جنگل حرّا جوانه زد که کل کشور را مبهوت خود ساخته و دوران تازه ای را در مطالبه گری محیط زیست رقم زد. 

مطالبه گری و عدالت خواهی در سرزمین شرجی و گرما، پخته تر از همیشه به منصه ظهور رسید و تمامی مولفه های رشد اجتماعی در افراد جامعه را به نمایش گذاشت.»

اینها را «دکتر احسان عابدی»، عضو هیات علمی پژوهشگاه ملی اقیانوس شناسی و علوم جوی کشور و کنشگر محیط زیست دریایی درباره کارزار و پویش نجات جنگل حرّا می‌گوید.

وی ادامه می دهد: «در یک نگاه علمی فرض بر این است که افراد بدون رشد اجتماعی و داشتن مهارت‌ های لازم قادر نخواهند بود در تعامل اجتماعی با سایرین وظایف خود را انجام دهند. کسانی که در بُعد اجتماعی به رشد و شکوفایی رسیده‌اند، به سطحی از مهارت در روابط اجتماعی دست می یابند که می‌توانند با سایر افراد در تعامل باشند و هدف مشترکی را دنبال کنند. بنابراین هر آنچه طی این چند ماه در بندر دیّر رخ داد، کاملا درون زا و از دل جامعه رشد یافته ی بندر دیّر بیرون زد و نتیجه ی آن هم چیزی جز پیروزی نمی توانست باشد.»

این متخصص علوم اقیانوسی با ذکر این نکته که تخریب و تجاوز به جنگل حرا یا هر مطالبه به حقی، در مقابل این خواست مردمی چاره ای جز تسلیم ندارد اظهار کرد: «مجلس شورای اسلامی پویش نجات جنگل حرای بندر دیّر و تالاب ملی دیّر-بردستان را پاس داشت و از قوه قضاییه و سازمان بازرسی کل کشور خواستار توقف فوری تخریب و تجاوز به جنگل حرا شد و هم اکنون پروژه ساخت مرکز تکثیر لارو میگو متوقف است.»

«عابدی» با اشاره به هشدار قبلی سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری کشور نسبت به هرگونه تخریب و تصرف عرصه های جنگلی درخواست این نهاد نسبت به جلوگیری و توقف فوری هر گونه ساخت و ساز در حریم جنگل حرا گفت: «پیشتر نیز سازمان حفاظت محیط زیست کشور هرگونه ساخت و ساز در حریم این تالاب ملی را مغایر قانون حفاظت، احیا و مدیریت تالاب های کشور و آیین نامه جلوگیری از تخریب و آلودگی غیر قابل جبران تالاب ها اعلام کرده بود.»

این فعال محیط زیست درباره فعالیت های تخریبی در ساحل بندر دیّر می‌گوید: «پر کردن ساحل، خشک کردن ساحل، ساحل سوزی، تخریب ساحل و عباراتی از این دست، از یک تفکر کاملا غیر محیط زیستی، غیر پایدار، غیر علمی، غیر منطقی و کاملا مغایر با مبانی توسعه ی پایدار نشات می‌گیرد.»

وی تصریح کرد: «تن زیبای ساحل ماسه ای بندر دیّر را با قلوه سنگ پوشاندن، ماسه را از مردم گرفتن و به جای آن سرامیک و سیمان به مردم دادن، جاده را در حریم جنگل حرا و تالاب ساختن، حق آلایندگی را صرف ایجاد آلودگی کردن و مبارزه و ستیز با سازمان های مردم نهاد، برای اعلام ورشکستگی فکری این جماعت ساحل سوز کافی است. چگونه ممکن است با مردمی که پویش نجات جنگل حرّا را در یک سطح ملی به اوج بلوغ رساندند، این گونه برخورد شود؟ این خدمت به این مردم نجیب و زحمتکش است یا مقابله؟»

عابدی اضافه کرد: «خشک کردن ساحل و تخریب جنگل حرا یعنی تخریب اکوسیستم های پرتولید ساحلی، کاهش تولید یعنی کاهش ذخایر آبزیان، کاهش ذخایر آبزیان یعنی کاهش صید، کاهش صید یعنی افزایش تلاش صیادی و افزایش فشار بر قشر صیاد، کاهش صید یعنی کاهش امنیت غذایی یک بندر، یک ایران، یک جهان.»

این کارشناس بیان کرد: «پویش نجات جنگل حرای بندر دیّر تهدید را به فرصت تبدیل کرد، این فرصت را بایستی مغتنم شمرد و حالا که اوج بلوغ تفکر محیط زیستی را در ساختار فکری مردم بندر دیّر شاهد هستیم، آرزو کرد که در ذهن مسئولان این شهرستان کلمات توسعه، بهره برداری، گردشگری و ساحل سازی جای خود را به واژه های توسعه پایدار، بهره وری، بوم گردی و ساحل یاری دهند تا این مسئولان بتوانند با این تیپ فکری نوین در کنار مردم به خدمت بپردازند و فاصله خود را با مردم کم کنند.»

گزارش از: «حیدر کاشف»، خبرنگار ایسنا

انتهای پیام

منبع:ایسنا

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

سیم و کابل پرتو

8magazine

تزریق سرم در منزل شبانه روزی

عوارض زانوبند زاپیامکس

نگین 100

مشاور کنکور

دانلود کتاب انگلیسی

آموزش فتوشاپ در تبریز

نگین فارسی

بانی چاپ

کاشت مو

کفشور استخر

تشک موناکو

آموزش کارشناسی رنگ

قیمت موتور برق

ساخت سردخانه صنعتی

اجاره خودرو

گارانتی ماهان شبکه ایرانیان

کامپیوتر رندرینگ

سیستم رندرینگ

قیمت کامپیوتر رندرینگ

خرید کامپیوتر رندرینگ

قیمت سیستم رندرینگ

خرید سیستم رندرینگ

قیمت کامپیوتر طراحی

خرید کامپیوتر طراحی

قیمت سیستم طراحی

خرید سیستم طراحی

درج آگهی رایگان

نمایشگرهای لمسی

خرید نهال فندق قم

قیمت کاستیک سودا

عکاسی تولد

بازرگانی و تامین تجهیزات صنعتی

شامپو بدون سولفات مو سریتا

اخبار سلامت

داکت

سامانه قیمت یاب خریدینو

خرید کوسن

قیمت سیستم اداری

اعلام حریق زیتکس

کنتاکتور اشنایدر

قیمت سیستم رندرینگ

قیمت سیستم طراحی

خرید سیستم رندرینگ

خرید سیستم طراحی

کاشت مو در تهران

 

ظروف یکبارمصرف گیاهی

سایت پشتیسار

انواع جعبه هارد باکس

 

 

کابل آلومینیوم

دانلود نمونه سوال

خرید زنجیر صنعتی

ربات لوگو ساز رایگان

 

خريد ورودي گوگل ارزان

تعمیر جک پارکینگ در تهران

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

دانلود زيرنويس هاي جديد

 

 

آموزش زبان آلمانی

 

 

 

 

 

 

 

قیمت کامپیوتر رندرینگ

قیمت کامپیوتر رندرینگ

 

 

خرید نرم افزار حسابداری

تور کیش

رپورتاژ آگهی

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

محدوده خبر

کلیک نیوز

تالک نیوز

پویشگر خبر

تارگت نیوز

نیوز آیس

نمانیان

مایکروسافت  شیائومی  سامسونگ  گوشی  مارک  اینتل  گواهینامه  قرمز  گورمن  تبلت  آیفون  طراحی  لایکا  تایوان  یوتیوب  دوربین  اندروید  تاشو  چین  گلکسی  پیکسل  ساعت  ای‌بی  هوشمند  سطح  جدید  شرکت  معرفی  تجاری  طرح