به گزارش ایسنا منطقه قزوین، اولین جلسه شورای اداری استان قزوین با موضوع تبیین شعار سال و دیدار نوروزی مدیران با حضور حجتالاسلام ابوترابی فرد امامجمعه موقت تهران، آیتالله عابدینی نماینده ولیفقیه در استان و امامجمعه قزوین، عبدالمحمد زاهدی استاندار قزوین، نمایندگان استان در مجلس شورای اسلامی، شهرداران، فرمانداران، ائمه جمعه و مدیران دستگاههای اجرایی در سالن اجتماعات شهید امامی استانداری برگزار شد.
قدرتالله مهدیخانی مدیرکل مدیریت بحران استان قزوین، در این نشست با اشاره به دریافت اخطاریهای که سازمان مدیریت بحران و سازمان هواشناسی بحران در خصوص بارشهای شدید باران در تاریخ 11 تا 13 فروردینماه به استان قزوین داده شده بود، اظهار کرد: طبق پیشبینیها بارشهایی در حدود 70 تا 90 میلیمتر در استان قزوین رخ داد که مهار این میزان بارندگی از رودخانهها بهراحتی نبود اما خوشبختانه با پیگیریهای صورت گرفته مسئولان این موضوع را در استان بهخوبی مدیریت کردند.
وی افزود: استان قزوین بهعنوان استان معین شهر نورآباد استان لرستان با 402 روستا انتخاب شده لذا نیاز است کمکها و تجهیزات موردنیاز با استفاده از ظرفیتهای موجود در استان موردتوجه قرار بگیرد.
مهدیخانی تصریح کرد: برای ارائه خدمات بهتر به مردم در مناطق سیلزده تقاضا کردیم در کنار جمعیت هلالاحمر و کمیته امداد امام خمینی (ره)، سپاه حضرت صاحبالأمر (عج) استان، بهزیستی و ستاد مردمی بحران زیر نظر دفتر نمایندگی ولیفقیه در استان نسبت به جمعآوری کمکهای مردمی اقدام کنند.
وی با اشاره به اینکه استان قزوین یکی از استانهای حادثهخیز در کشور است، گفت: در سال گذشته میزان 1881 میلیارد تومان خسارت در بحث سرمازدگی به استان وارد شد و امسال نیز بیشترین میزان خسارت در بحث سیل است.
این مسئول یادآور شد: در چرخه مدیریت بحران؛ پیشبینی، پیشگیری، آمادگی، مقابله، بازسازی و بازتوانی ازجمله مراحلی است که زنجیروار به هم ارتباط دارند و نیاز است برای موفقیت تمامی این مراحل در برنامه کاری ما قرار بگیرد.
مدیرکل مدیریت بحران استان قزوین اعلام کرد: مدیریت بحران استان قزوین در سال گذشته نسبت به آموزش 12 هزار و 600 نفر و برگزاری 28 هزار نفر ساعت برنامه دوره آموزشی برای فرمانداران و بخشداران و مدیران برای مدیریت سیل اقدام کرده بود.
وی اضافه کرد: با دریافت گزارش بارندگی سیلآسا به همه دستگاهها اخطاریهای ارسال و 15 هزار پیامک به مدیران و مسئولان مختلف، تجربه تلخ دیگر استانها در استان ما رخ نداد.
این مسئول بیشترین حجم بارندگی ثبتشده را در شهر آوج با 72 میلیمتر و میانگین بارش در استان را 55 میلیمتر دانست و ادامه داد: بازدید از وضعیت رودخانهها و مناطق حادثهخیز قبل از بارندگیها انجام و اقداماتی ازجمله لایروبی و پاکسازی صورت گرفت.
وی اعلام کرد: استقرار ماشینآلات سنگین، شناسایی مسیرهای تهدیدکننده، تشکیل جلسه شورای مدیریت بحران در استان و شهرستانها، لغو مرخصیها و اتخاذ مصوبههایی برای مقابله با سیل، آمادهباش نیروها و تجهیزات اجرایی استان و مستندسازی تمام فعالیتها از دیگر اقدامات مدیریت بحران استان به شمار میرود.
مهدیخانی با اعلام اینکه در این مدت تمامی رودخانههای استان طغیان کرد، افزود: اعلام وضعیت زرد به تمام بیمارستانها و درمانگاهها، استفاده از ظرفیت بخش خصوصی، هدایت روانابها به پشت سدها، هماهنگی بین دستگاهها، استفاده از ظرفیت بندهای خاکی استان، استقرار خبرگزاریها و اطلاعرسانی لحظهبهلحظه از دیگر اقدامات روند کار انجامشده محسوب میشود.
وی با بیان اینکه شهر آبیک یکی از دغدغههای ما بود، عنوان کرد: بیش از 10 سال بود که لایروبی پلها انجام نشده بود اما با اقدامات انجامشده خوشبختانه مشکلی در شهرستان آبیک نداشتیم.
این مسئول در خصوص میزان خسارات وارده به استان قزوین اعلام کرد: خسارت 10 تا 100 درصدی 1456 واحد مسکونی، فوت سه نفر براثر رانش زمین، آسیب به 1734 واحد دامداری و انبار علوفه، خسارت به 151 رأس دام سبک، خسارت 3418 مزرعه و خسارت به ۲۰۳ روستا آخرین آمار خسارت استان در سیل اخیر است.
مدیرکل مدیریت بحران استان قزوین در پایان از زحمات کلیه مسئولان استانی، فرمانداران، بخشداران و شهرداران، نیروهای نظامی و انتظامی، اعضای شورای مدیریت بحران، صداوسیما، هواشناسی، جمعیت هلالاحمر و دیگر سازمانها و نهادها برای اقدامات و کمکهایی که انجام دادند، تقدیر کرد.