تاریخ انتشار : یکشنبه 7 نوامبر 2021 - 23:23
کد خبر : 79111

بحران اقتصادی در لبنان می‌تواند تهدیدی برای منطقه باشد

بحران اقتصادی در لبنان می‌تواند تهدیدی برای منطقه باشد

“ارتش لبنان نیاز فوری به پول دارد. یک سال است که سربازان در پادگان‌ها رنگ گوشت را در غذای خود ندیده‌اند. فقط ارتش ورشکسته نیست، کل لبنان در بحرانی عمیق به سر می‌برد. ادامه این وضع می‌تواند کل منطقه را تهدید کند.” به گزارش ایسنا، دویچه وله در گزارشی نوشته است: ارتش لبنان با چنان فقری

بحران اقتصادی در لبنان می‌تواند تهدیدی برای منطقه باشد

“ارتش لبنان نیاز فوری به پول دارد. یک سال است که سربازان در پادگان‌ها رنگ گوشت را در غذای خود ندیده‌اند. فقط ارتش ورشکسته نیست، کل لبنان در بحرانی عمیق به سر می‌برد. ادامه این وضع می‌تواند کل منطقه را تهدید کند.”

به گزارش ایسنا، دویچه وله در گزارشی نوشته است: ارتش لبنان با چنان فقری روبروست که اکنون تورهای گردشگری ارائه می‌دهد. ۱۵ دقیقه پرواز با هلیکوپتر ارتش برای گردشگران به بهای ۱۵۰ دلار. این یکی از معدود منابع دسترسی به پول نقد برای ارتش لبنان است.

فقط ارتش نیست که در فقر بسر می‌برد. لبنانی‌ها بحرانی عمیق را تجربه می‌کنند که زندگی را برای میلیون‌ها انسان عادی روز به روز دشوارتر کرده است. از دو سال پیش اقتصاد لبنان که الگوی آن مبتنی بر ورود بالای سرمایه خارجی و به همراه آن دلار به این کشور بود، رو به سقوط نهاد و از آن زمان شیب این سرازیری رو به شدت است. طبق محاسبات بانک جهانی، تولید ناخالص داخلی از سال ۲۰۱۸ تاکنون ۴۰ درصد کاهش یافته است.

یکی از بدترین بحران‌های اقتصادی جهان از قرن نوزدهم

بیش از نیمی از ساکنان این کشور زیر خط فقر زندگی می‌کنند. پوند لبنان از پاییز ۲۰۱۹ حدود ۹۰ درصد ارزش خود را از دست داده و تورم به ۱۲۰ درصد رسیده است. بانک جهانی بحران لبنان را یکی از بدترین بحران‌های اقتصادی جهان از قرن نوزدهم ارزیابی کرده است.

پارلمان لبنان برای حمایت از فقیرترین اقشار جامعه، حدود ۴۷۰ میلیون یورو برای کوپن‌های مواد غذایی اختصاص داده است، اما یک راه حل دراز مدت برای ادامه این حمایت در چشم‌انداز نیست. طبقه سیاسی که برای چندین دهه قدرت را میان مسیحیان، سنی‌ها، شیعیان و دروزی‌ها در لبنان تقسیم کرده، فلج شده است.

گروه‌های مختلف دینی به سیستم سنتی حمایت از نمایندگان خود در قدرت پایبند هستند که مانع اصلاحات ساختاری و مبارزه موثر با فساد گسترده است. تقریباً یک سال پس از انفجار هولناک در بندر بیروت که منجر به کشته شدن بیش از ۲۰۰ نفر و تخریب بخش‌هایی از مرکز شهر شد، هنوز سایه این فاجعه بر سر بیروت سنگین است.

لبنان در ناامیدی فرو می‌رود

دولت حسان دیاب، نخست وزیر لبنان پس از انفجار در برابر فشار اعتراضات استعفا کرد و از آن زمان تا کنون تنها به عنوان سرپرست دولت موقت امور را رتق و فتق می‌کند. گفت‌وگوها در مورد تشکیل کابینه جدید ماه‌هاست که از جای خود تکان نخورده است. صندوق بین‌المللی پول مذاکرات در مورد دادن بسته جدید کمکی به لبنان را متوقف کرده است.

در همین حال لبنان هر چه بیشتر در ناامیدی فرو می‌رود. بیمارستان‌ها برق ندارند. با ذوب شدن ذخایر ارزی دولت، واردات مهم مانند دارو دشوار شده است. نخست وزیر دوره انتقالی اکنون یارانه بنزین را کاهش داده که نتیجه‌اش افزایش ۳۰ درصدی قیمت‌ها بوده است.

معترضان به این وضع در چند روز گذشته به چندین بانک و ساختمان دولتی حمله کرده‌اند. “آیا مجذوب”، از سازمان دیده‌بان حقوق بشر اوضاع این کشور را “کابوسی دیستوپیایی” (متضاد اتوپیایی) توصیف می‌کند.

“واکنش زنجیره‌ای”

کارشناسان نگرانند که عواقب این کابوس کل منطقه را بی‌ثبات کند. بیش از ۱۰ سال است که یک جنگ داخلی در همسایگی سوریه در جریان است که میلیون‌ها نفر را آواره کرده است. لبنان کوچک با شش میلیون نفر جمعیت خود تا 1.5 میلیون سوری را به خود جذب کرده که بیشتر آنها در فقر زندگی می‌کنند.

سقوط سیستم و نظم دولتی در لبنان سرچشمه نزاع‌های مجدد است. الکساندر لانگلویس، کارشناس امور خاورمیانه می‌گوید باید نگرانی جدی در رابطه با یک “واکنش زنجیره‌ای” داشت. او به نمونه سوریه اشاره می‌کند که صحنه زورآزمایی قدرت‌های منطقه و جهانی شد. او در مجله آمریکایی “The National Interest” نوشته است که لبنان از ۱۹۷۵ تا ۱۹۹۰ نیز صحنه درگیری بازیگران خارجی از سوریه تا ایالات متحده آمریکا شد که در جنگ داخلی لبنان شرکت داشتند.

بسیاری از لبنانی‌ها امید خود را به آینده از دست داده‌اند. طبق برآورده یک شرکت مشاورتی در  بیروت (Information International)، تقریبا ۶۷ هزار لبنانی از پایان سال ۲۰۱۸ تا پایان ۲۰۱۹ کشور خود را ترک کردند، حدودا دو برابر بیشتر از مدت مشابه در سال قبل از آن. داده‌های اولیه در سال ۲۰۲۰ و در سال جاری میلادی حاکی از ادامه این روند است.

حزب‌الله با حمایت ایران به عنوان تنها بازیگر قدرتمند در سیاست لبنان نقشی اساسی دارد. هم‌زمان موقعیت قدرتمند حزب‌الله مانع کمک مالی احتمالی کشورهای ثروتمند خلیج فارس به لبنان می‌شود. عماد حرب، از اندیشکده آمریکایی “مرکز عرب” در تحلیلی نوشته است: «اعراب خلیج فارس از دادن پول خود به لبنان به دلیل نفوذ حزب‌الله خودداری می‌کنند».

به گفته لانگلویس کشورهای غربی باید در مورد رساندن دارو و غذا به لبنان چاره‌ای بیابند. چنین کمک‌های اضطراری نمی‌تواند مشکلات لبنان را حل کند، اما حداقل می‌تواند از بدتر شدن أوضاع جلوگیری کند.

انتهای پیام

منبع:ایسنا

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

سیم و کابل پرتو

8magazine

تزریق سرم در منزل شبانه روزی

عوارض زانوبند زاپیامکس

نگین 100

مشاور کنکور

دانلود کتاب انگلیسی

آموزش فتوشاپ در تبریز

نگین فارسی

بانی چاپ

کاشت مو

کفشور استخر

تشک موناکو

آموزش کارشناسی رنگ

قیمت موتور برق

ساخت سردخانه صنعتی

اجاره خودرو

گارانتی ماهان شبکه ایرانیان

کامپیوتر رندرینگ

سیستم رندرینگ

قیمت کامپیوتر رندرینگ

خرید کامپیوتر رندرینگ

قیمت سیستم رندرینگ

خرید سیستم رندرینگ

قیمت کامپیوتر طراحی

خرید کامپیوتر طراحی

قیمت سیستم طراحی

خرید سیستم طراحی

درج آگهی رایگان

نمایشگرهای لمسی

خرید نهال فندق قم

قیمت کاستیک سودا

عکاسی تولد

بازرگانی و تامین تجهیزات صنعتی

شامپو بدون سولفات مو سریتا

اخبار سلامت

داکت

سامانه قیمت یاب خریدینو

خرید کوسن

قیمت سیستم اداری

اعلام حریق زیتکس

کنتاکتور اشنایدر

قیمت سیستم رندرینگ

قیمت سیستم طراحی

خرید سیستم رندرینگ

خرید سیستم طراحی

کاشت مو در تهران

 

ظروف یکبارمصرف گیاهی

سایت پشتیسار

انواع جعبه هارد باکس

 

 

کابل آلومینیوم

دانلود نمونه سوال

خرید زنجیر صنعتی

ربات لوگو ساز رایگان

 

خريد ورودي گوگل ارزان

تعمیر جک پارکینگ در تهران

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

دانلود زيرنويس هاي جديد

 

 

آموزش زبان آلمانی

 

 

 

 

 

 

 

قیمت کامپیوتر رندرینگ

قیمت کامپیوتر رندرینگ

 

 

خرید نرم افزار حسابداری

تور کیش

رپورتاژ آگهی

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

محدوده خبر

کلیک نیوز

تالک نیوز

پویشگر خبر

تارگت نیوز

نیوز آیس

نمانیان

مایکروسافت  شیائومی  سامسونگ  گوشی  مارک  اینتل  گواهینامه  قرمز  گورمن  تبلت  آیفون  طراحی  لایکا  تایوان  یوتیوب  دوربین  اندروید  تاشو  چین  گلکسی  پیکسل  ساعت  ای‌بی  هوشمند  سطح  جدید  شرکت  معرفی  تجاری  طرح