تاریخ انتشار : جمعه 8 اکتبر 2021 - 15:18
کد خبر : 30889

مقابله با باکتری‌ها به کمک داروی زنده!

مقابله با باکتری‌ها به کمک داروی زنده!

دانشمندان اسپانیایی سعی دارند تا با استفاده از نوعی باکتری، درمانی را برای مقابله با باکتری‌های مقاوم نسبت به آنتی‌بیوتیک ارائه دهند.  به نقل از نیواطلس، دانشمندان اسپانیایی  با قرار دادن باکتری‌ها در برابر یکدیگر، روش جدیدی را برای مقابله با باکتری‌های مقاوم نسبت به آنتی‌بیوتیک نشان داده‌اند. این گروه پژوهشی، نوعی باکتری را طوری طراحی

مقابله با باکتری‌ها به کمک داروی زنده!

دانشمندان اسپانیایی سعی دارند تا با استفاده از نوعی باکتری، درمانی را برای مقابله با باکتری‌های مقاوم نسبت به آنتی‌بیوتیک ارائه دهند.

 به نقل از نیواطلس، دانشمندان اسپانیایی  با قرار دادن باکتری‌ها در برابر یکدیگر، روش جدیدی را برای مقابله با باکتری‌های مقاوم نسبت به آنتی‌بیوتیک نشان داده‌اند. این گروه پژوهشی، نوعی باکتری را طوری طراحی کردند که به صورت ایمن روی سطح ایمپلنت‌های پزشکی ساکن شود و در آنجا به تولید آنزیم‌هایی بپردازد که زیست‌لایه‌های متعلق به باکتری‌های مقاوم در برابر آنتی‌بیوتیک را حل می‌کنند.
“استافیلوکوکوس اورئوس” (Staphylococcus aureus)، یک باکتری خطرناک است که بیماران بستری شده در بیمارستان به آن مبتلا می‌شوند. این باکتری کوچک تقریبا در برابر همه انواع آنتی‌بیوتیک مقاومت نشان می‌دهد و درمان آن دشوار است؛ به ویژه هنگامی که خود را پشت زیست‌لایه‌های محافظ پنهان می‌کند. ایمپلنت‌های پزشکی برای تشکیل زیست‌لایه، بسیار مستعد هستند.
پژوهشگران “مرکز تنظیم ژنومی” (CRG) اسپانیا، درمان جدیدی را ابداع کرده‌اند که آن را “داروی زنده” می‌نامند. جهان میکروب‌ها، یک جهان بی‌رحم است که در آن، باکتری‌ها برای گسترش قلمرو و تامین منابع مورد نیاز خود با یکدیگر مبارزه می‌کنند و این کار را اغلب با تولید و انتشار آنزیم‌های ضد میکروبی انجام می‌دهند. پژوهشگران تصمیم گرفتند که از این جهان بی‌رحم به نفع خود استفاده کنند.
نقطه آغاز این پژوهش، یک گونه باکتری به نام “مایکوپلاسما پنومونیه” (Mycoplasma pneumoniae) بود. پژوهشگران این باکتری را به گونه‌ای اصلاح کردند که به بروز بیماری در انسان منجر نشود. سپس آن را طوری مهندسی کردند که بتواند دو آنزیم موثر تولید کند که زیست‌لایه‌ها و دیواره‌های سلولی باکتری‌های داخل آن را حل کنند.
پژوهشگران این روش را با افزودن مایکوپلاسما پنومونیه به کاتترهای آلوده به زیست‌لایه استافیلوکوکوس اورئوس آزمایش کردند. این کار به سه روش گوناگون انجام شد؛ در کشت سلولی، در موش‌های زنده و همچنین با برداشتن کاتتر از موش‌ها، افزودن روش درمانی و سپس بازگرداندن آن به بدن. عفونت‌ها در هر سه مورد، با موفقیت درمان شدند و آزمایش‌های صورت گرفته روی موش‌های زنده توانستند ۸۲ درصد از عفونت‌ها را درمان کنند.
به گفته پژوهشگران، استفاده از مایکوپلاسما پنومونیه برای تجزیه زیست‌لایه‌ها، چند مزیت ویژه دارد. این گونه فاقد دیواره‌های سلولی است. این موضوع باعث می‌شود که مولکول‌ها به صورت مؤثرتری رها شوند و از سیستم ایمنی میزبان فرار کنند. همچنین، آنها خطر جهش کمی دارند و نمی‌توانند ژن‌های اصلاح شده خود را به میکروب‌های مجاور منتقل کنند. این بدان معناست که درمان می تواند برای استفاده در انسان، ایمن باشد.
“ماریا لوش” (María Lluch)، از پژوهشگران این پروژه گفت: فناوری ما براساس همه استانداردهای ایمنی و اثربخشی برای کاربرد در ریه طراحی شده و درمان بیماری‌های تنفسی، یکی از نخستین اهداف آن است. چالش بعدی ما، پرداختن به ساخت و تولید در مقیاس بالا است و انتظار داریم که آزمایش‌های بالینی را در سال ۲۰۲۳ آغاز کنیم.
این پژوهش، در مجله “Molecular Systems Biology” به چاپ رسید.
منبع: ايسنا

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

لوله پلکسی

نوار خطر

خرید وایت برد شیشه ای

قرص فیتو اصل

دانلود ریمیکس جدید

فروشگاه ارگانیک نیلسون

خرید تجهیزات آزمایشگاهی؛ انتخاب، خرید و نگهداری

چراغ زیر کابینت

فروشگاه اینترنتی انواع تجهیزات و ماشین آلات صنعتی

آخرین اخبار امنیت سایبری

قیمت تاور کرین و خرید تاور کرین

ترينر

مودم مبین نت

درب ریلی روکار

پرشین پاتوق

تعمیر اسکوتر برقی

گیم شهربازی سرپوشیده

شب پاتوق

پله برقی

 

 

تزریق سرم در منزل شبانه روزی

 

 

دانلود کتاب انگلیسی

آموزش فتوشاپ در تبریز

 

بانی چاپ

 

کفشور استخر

تشک موناکو

 

 

 

اجاره خودرو

گارانتی ماهان شبکه ایرانیان

 

 

قیمت کامپیوتر رندرینگ

 

 

 

 

 

 

درج آگهی رایگان

نمایشگرهای لمسی

 

 

عکاسی تولد

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

خريد ورودي گوگل ارزان

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

دانلود زيرنويس هاي جديد

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

رپورتاژ آگهی

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

محدوده خبر

کلیک نیوز

تالک نیوز

پویشگر خبر

تارگت نیوز

نیوز آیس

نمانیان

مایکروسافت  شیائومی  سامسونگ  گوشی  مارک  اینتل  گواهینامه  قرمز  گورمن  تبلت  آیفون  طراحی  لایکا  تایوان  یوتیوب  دوربین  اندروید  تاشو  چین  گلکسی  پیکسل  ساعت  ای‌بی  هوشمند  سطح  جدید  شرکت  معرفی  تجاری  طرح