شورای حقوق بشر سازمان ملل برای افغانستان گزارشگر ویژه تعیین میکند
شورای حقوق بشر سازمان ملل یک گزارشگر ویژه را در امور افغانستان ایجاد کرد که به بررسی جرایم صورت گرفته از سوی طالبان و سایر گروهها در این کشور بپردازد. به نوشته روزنامه خلیج تایمز، این شورا با تصویب قطعنامهای که پیشنهاد آن را اتحادیه اروپا ارائه کرد، نشان داد که توجه خود را به
شورای حقوق بشر سازمان ملل یک گزارشگر ویژه را در امور افغانستان ایجاد کرد که به بررسی جرایم صورت گرفته از سوی طالبان و سایر گروهها در این کشور بپردازد.
به نوشته روزنامه خلیج تایمز، این شورا با تصویب قطعنامهای که پیشنهاد آن را اتحادیه اروپا ارائه کرد، نشان داد که توجه خود را به ویژه در مورد حقوق زنان و اقلیتهای قومی که تحت حکومت طالبان زندگی میکنند، حفظ میکند.
اما فعالان ابراز تاسف کردند که این قطعنامه به ماموریت کامل حقیقتیابی که برای اسناد گزارش قتلهای هدفمند توسط طالبان و محدودیتهای آنها برای زنان و آزادی بیان خواسته بودند، بی تفاوت بوده است.
این قطعنامه با رای مثبت ۲۸ کشور، رای منفی پنج کشور شامل چین، روسیه و پاکستان و رای ممتنع ۱۴ کشور از ۴۷ کشور عضو شورای حقوق بشر سازمان ملل تایید شد.
اتحادیه اروپا در بیانیهای اعلام کرد که این قطعنامه پیامی قوی است که جامعه بینالملل به ماندن در کنار مردم افغانستان ادامه میدهد.
گزارشگر ویژه در مارس سال آتی میلادی کارش را آغاز میکند و از سوی کارشناسان سازمان ملل در امور حقوق زنان، تحلیلهای حقوقی و پزشکی قانونی مورد حمایت است.
میچل باچله، کمیسر عالی سازمان ملل متحد در حال حاضر از سوی شورا مأموریت دارد تا ماه مارس بر وضعیت افغانستان نظارت داشته باشد که از قطعنامهای که پاکستان به نمایندگی از سازمان همکاری اسلامی در ماه اوت ارائه کرده بود، ناشی شده است.
“خلیلالرحمان هاشمی”، سفیر پاکستان در سازمان ملل روز پنجشنبه گفته بود که کشورش نمیتواند از ایجاد یک گزارشگر ویژه “غیر ضروری و تکراری” حمایت کند.
“جیانگ دوآن”، دیپلمات چینی نیز گفته که قطعنامه اتحادیه اروپا دارای نقایص جدی است و افزود: ایالات متحده مسئول ارتکاب نقض حقوق بشر در افغانستان در دو دهه گذشته بوده است.
اگنس کالامارد، دبیرکل عفو بینالملل نیز گفته که با توجه به شدت بحران حقوق بشر که افغانستان را در بر گرفته است، آخرین قطعنامه آنچنان که باید، خوب نبود.
وی در بیانیهای اعلام کرد: یک مکانیزم تحقیقاتی مستقل و بینالمللی، با قدرت مستندسازی و جمع آوری شواهد برای پیگردهای آتی، برای اطمینان از اجرای عدالت، حقیقت و جبران جنایات تحت قوانین بینالمللی و نقض حقوق بشر در حال انجام بسیار مهم است.
منبع: ايسنا
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0